lauantaina, tammikuuta 12, 2008

Jotain valmista, jotain puolivalmista

No niin, nyt on sitten K-siskon joululahja paketissa ja valmiina matkaan, sain sen valmiiks jo viime viikonloppuna, mutta pesin sen pesukoneessa (lankana Novitan Wool, voi konepestä, testasin, että onko totta...) ja kuivatin tasona pyyhkeen päällä, joten kuivuminen kesti hieman kauan (ei tosin ihan viikkoo, mä vaan en oo ehtiny postiin). K on luvannu olla kurkkimatta tänne ennen kun paketti on perillä, joten laitan kuvan.


Yläkuvassa näkyy pintaneule, alakuvassa valmis tekele, joka on Novitan Talvi-lehdestä, mallin numeroa en muista.


Tein S-koon, kun K ite sitä mainosti (K siis keväällä vihjaili mulle lankakaupassa, että tää bolero ois kiva, ja että koko ois S, muttei tiiä saavansa sitä, en tiiä arvaako), mutta kun sovitin tekelettä kuivana itelleni (ja mun rinnanympäryksellä ois pitäny ohjeiden mukaan tehä M-koko, onneks en lähteny itelleni väsäämään...), niin totesin, että XS ois varmaan ollu ihan sopiva. Helma on nimittäin aika löysä, se ei mee vartalonmukaisesti vaan ilmaa on välissä aika paljonkin. Ongelman voi tietty ratkasta kuromalla etumustaa enemmän kiinni rintaneulalla, jolla se on tarkotus kiinnittää (ja sen saa K ite hommata, en uskalla lähtee valkkaamaan mitään). Mutta että sellanen räpellys tuli, en nyt ehkä oo ihan täysin tyytyväinen, katotaan, mitä saaja tykkää. Jos se ei näytä päällä hyvältä, niin syy ei oo mun, se on tehty täysin ohjeiden mukaan :P Ei tartte pitää, jos ei haluu (tää sitten, kun K luet tätä, kun ethän nyt tietenkään oo käyny kurkkimassa ennen paketin tuloa ;)).

Ja sitten puolivalmista: Barcelonasta eilen Barcelanasta ostamastani akryylibukleesta (joo, en yleensä tykkää tehä yhtään mitään 100% akryylistä, mutta väri oli kiva, ja halusin tehä myyntiin jotain vähän halvemmasta materiaalista, että myyntihinta on pienempi) hatun. Se on puolivalmis, koska mietin, että tekisin kiinnitysnauhat vielä, mutten oo päättäny, että virkkaanko, vai teenkö i-cordia.



Hattu on tehty ihan vaan ainaoikeella, koska langan pinta tekee siitä elävännäkösen. Kutosen pyöröillä suora kappale 50 silmukkaa, josta takareunassa kavensin kummassaki päässä ensin 2 silmukkaa joka toinen kerros 2 kertaa, sit 1 silmukan 2 kertaa joka toinen kerros. Ompelin takasauman yhteen ja virkkuukoukulla vetelin noita häntiä, ne pitää vielä leikata tasaseks.

Tein muuten toisenkin pipon valmiiks, sekin on akryylia, mutta siitä laitan kuvan huomenna, jos muistan, nyt on niin pimeetä, ettei siitä sais kunnon kuvaa.

Ei kommentteja: